Friday, July 12, 2013

Human Resource Development and Training - 1

HRD training and development

1. All these costs need to be taken into consideration in the cost benefit analysis
a- Direct & Indirect
b-training assessment
c-social
d- financial

Ans-a, c, d

2. Management development program provides
a-wide awareness
b-enlraged skills
c-training design
d-Quality management

Ans: d

3. Performance standards are set considering
a-criterion relevance
b-Criterion Deficiency
c-Reliability
d-need

Ans: a, b, c

4.Popular way for analyzing careers to look at them as made up of
a-employees
b-managers
c-stages
d-positions

Ans-c

5. The intension of cost benefit analysis is simple-benefits should exceed
a-costs
b-purchages
c-expectations
d-program outcomes

Ans:a

6. If rewards are visible it encourages employees to be ---------------------
a-Attentive
b-Motivated
c-Work oriented
d-Involved

Ans: b

7. Identification of the steps involved in task analysis is attributed to

a-Campbell
b-McGhee &Thayer
c-Goldstein
d-Mackey

Ans- a

8. If one keeps auditing the quality of training, the quality of products will keep improving dramatically (T/F)

Ans: True


9. Number of years in business & experience in the particular content are not really any criteria for selection of a vendor (T/F)

Ans:True

10. To study main requirements of an efficient & systematic recruitment process which should be examined?
a- Determining the vacancies
b-sourcing strategy
c-preparing and publishing information
d- selection

Ans-a,b,c

11. According to Kirkpatrick evaluation framework the criteria for evaluation can be

a-objective
b-reaction and learn
c-job behaviour
d-results

Ans-b,c,d

12. The awareness of the increasing intense competition has resulted in greater understanding by ------------------------of the importance and value of training.

a-senior line manager
b-trainers
c-trainees
d-employees

Ans:a

13. What are the sources of recruitment of educated manpower?
a-Local Employment exchange
b-on campuss interview
c-Career advisory and service Agency

Ans: a,b,c

14. This play important role in the collection of data
a-season
b-timing
c-climate
d-counts

Ans:b

15. ROI evaluation is often characterized as a-------------------------- process

a.difficult and expensive

Ans-a

16.Complete objectivity in auditing---------------------
a-impossible
b-possible
c-mandatory
d-compulsory

Ans-a

17.Constantly retain workers in the theory and practice of TQM (True/False)
Ans-True

18. Training increasingly seen as --------------

a. training for change

Ans-a


19. Gain sharing refers to
a. Give a bonus to the employee from profit based on performance
b. paying employees a bonus based on improvements in the operating result of an organization.

Ans:b

20.Auditing may not required to present a budget regarding 3 operations ( True /False)

Ans- True


21. BARS consists of ----------------

a. a series of 5 to 10 vertical scales
b-a series of 5 to 10 horizontal scales
Ans-a

22. Performance appraisal program are always formal (True/False)

Ans-True

No comments:

Post a Comment

Please, "Sign Up" Here and Get Free HRD Module